Diensten
Sport:
Personal (Group) Training
Is in een groep van maximaal 10 personen werken aan mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. (Strength, Endurance, Mobility.)
Op een leuke en uitdagende manier, met wisselende oefeningen gericht op het hele lichaam.
Om de 4 weken een nieuw en uitdagend trainingsschema.
Individuele training in groepsverband met persoonlijke begeleiding.
Personal Coaching.
Zelfstandig trainen onder begeleiding (coaching) is bedoeld voor mensen die op een verantwoorde manier aan hun gezondheid willen werken, maar zelf willen bepalen wat ze trainen.
Zich niet thuis voelen in een reguliere sportschool en behoefte hebben aan coaching.
Gezin Coaching. Every Day
Gezin Coaching is voor 2 volwassenen en 2 kinderen van het zelfde gezin, die de mogelijkheid krijgen om elke dag te komen sporten/trainen onder toeziend oog van een Trainer/Coach
H.I.I.T (High Intensity Interval Training).
In korte tijd doe je een intensieve training die bestaat uit verschillende oefeningen gecombineerd met korte periode van rust. De oefeningen volgen elkaar snel op. Een HIIT duurt ongeveer 30 minuten.
Wat doet een HIIT met je lichaam?
Het heeft een positief effect op de conditie, vetverbranding en de opbouw van spieren. Doordat de oefeningen elkaar snel opvolgen, werken hart en longen namelijk extra hard.
Daarnaast zorgt HIIT voor een afterburneffect. Door de intensiteit van de oefeningen ga je in korte tijd exposief aan het werk en heeft het lichaam na de training meer tijd nodig om te herstellen. Zo zorgt HIIT ervoor dat je ook na de training vet blijft verbranden.
Senioren Fitness.
Wil je Mobieler worden en blijven? volg dan Senioren Fitness.
Senioren fitness is voor iedereen die op een intensieve maar verantwoorde wijze aan zijn/haar gezondheid wil werken. Hierdoor gaat u zich tevens fitter en energieker voelen.
Sporten op je eigen niveau.
Uit onderzoek blijkt dat oefeningen met veel Variatie, belangrijk is voor een beter Trainingseffect. Dit komt doordat het zenuwstelsel zodanig geprikkeld wordt waardoor het zich steeds makkelijker en sneller aanpast. Hierdoor bouwt u ook sneller Spierkracht op.
Voorafgaand aan het programma vindt er een persoonlijke intake plaats voor het bespreken van Doelstellingen en eventuele lichamelijke klachten en/of beperkingen.
Fysieke gezondheid.
Voornamelijk krachtverlies kan bij ouderen voor problemen gaan zorgen. Boven de leeftijd van 30 neemt de spiermassa jaarlijks met gemiddeld 1% af. Vanaf 70 jaar gaat het verlies van spiermassa steeds sneller. Het gevolg van deze afname is dat bewegen steeds lastiger wordt. Wanneer ook de rompstabiliteit verslechtert, verslechtert ook het evenwicht. Daarnaast wordt de kans op vallen door de verminderde spiercoördinatie groter.
Krachttraining is een goede manier om spierverlies zoveel mogelijk tegen te gaan. Krachttraining bij ouderen is voornamelijk gericht op het behouden van functionele kracht. Soepel de trap op kunnen lopen is in dit geval belangrijker dan gespierd worden. Door 1 keer per week krachttraining te doen kan deze spiermassa al in stand gehouden worden.
Mentale gezondheid.
Ook op de mentale gezondheid heeft bewegen een positief effect. Door te bewegen worden er meerdere neurotransmitters aangemaakt in de hersenen. Dit zijn stoffen die signalen doorgeven in de hersenen en invloed hebben op de gemoedstoestand. Onder andere dopamine, serotonine en endorfine worden aangemaakt. Deze neurotransmitters verminderen stress en geven een gezonder en gelukkiger gevoel.
Daarnaast blijkt dat door sporten, voornamelijk door cardiotraining, sommige gebieden in de hersenen groeien. Bijvoorbeeld de hypocampus, het deel van de hersenen dat te maken heeft met het geheugen. Dit komt doordat er bij cardiotraining bepaalde proteïnen vrijkomen in de hersenen: brain-derived neurotrophic factor (BDNF). Deze stof stimuleert de aanmaak van zenuwcellen en zorgt voor een betere verbinding tussen hersengebieden.
Cardiotraining verkleint hierdoor zelfs de kans op Alzheimer en dementie, zo blijkt uit gegevens van Alzheimer Nederland.
Vrije inloop/trainen tijdens openingstijden.
> 60 minuten € 10,- te betalen aan de kassa.
* Max 10 Sporters.
* Vol is Vol
*Abonnement/Rittenkaart gaan voor!!.
6. Mobility Training.
DEFINITIE:
- FYSIO (ORTHOPEDIE)
Vaak wordt er gesproken over ROM (range of motion) binnen de fysiotherapie. Dat wil zeggen de beweeglijkheid in een gewricht, afhankelijk van leeftijd, geslacht en getraindheid. Mobility is dan een optimale functionele fysieke bewegingsactiviteit met als doel: het voorkomen of verbeteren van een verminderde mobiliteit.
- JULIEN PINEAU:
Mobility is volgens Julien Pineau de ROM (beweeglijkheid) in een ideale goede rotatiecomponent. The internal and external torque dat wil zeggen: interne rotatiekracht en externe rotatiekracht. Al het andere is flexibiliteit (Yoga).
- KELLY STARRET:
Kelly Starret beschrijft mobililiseren als, een gereedschap om problemen in beweegpatronen te kunnen adresseren en te repareren met als doel beter presteren.
- MAAR WAT IS NOU MOBILITY:
Mobiliteit binnen een gewricht is de maten waarin het gebied waar twee botten samenkomen (articulatie) kan bewegen voordat het wordt begrensd door de omliggende weefsel, zoals pezen, spieren en ligamenten. Optimale mobiliteit is bewegen zonder beperking, met de optimale kracht, coördinatie en balans.
Het Joint by Joint principe houdt in dat alles met elkaar in verbinding staat en invloed op elkaar uitoefent. Onze gewrichten bewegen tussen de behoefte naar stabiliteit en mobiliteit. Bewegingen van gewricht naar gewricht spelen een integrale rol in de algehele activiteit. Als de enkel niet optimaal buigt, ontstaat er een verstoring in het bewegingspatroon en in de stabiliteit van de knie.
Bijvoorbeeld: een knie-instabiliteit kan leiden tot een valgus (naar binnen klappen) -positie in een squat en geeft problemen in de heup.
Door de Mobiliteit en Stabiliteit te testen aan de hand van een 4 stappenplan kan ik een goed inzicht krijgen in waar de beperking ligt kwa Mobiliteit of Stabiliteit. Aan de hand van de testen kan ik oefeningen met een trainingsadvies mee geven.
TESTEN:
- Vuist tot Vuist test
- Pols flexie extensie test
- Exorotatie schoulder test
- Endorotatie shoulder test
- 11 cm enkel muur test
- Overhead squat
- The Thomas test
- Iliopsoas test
- Rectus femoris tes
- Inline Lunge test
- Rotery Stability test
- Side plank test - Star plank test
7. Optimal Shoulder Performance training. (OSPT)
Ongeveer 64% van alle sportblessures bij bovenhandse sporten zijn schouderblessures.
Bij Fitness en Crossfit komen schouderblessures vaak voor. er zijn veel oorzaken waardoor schouderklachten kunnen ontstaan. Denk hierbij aan overbelasting door te zwaar trainen of een verkeerde lichaamshouding. Er kan ook een tekort zijn aan mobiliteit, stabiliteit en kracht waardoor de schouder niet optimaal kan functioneren. Dat kan een beperking opleveren tijdens het sporten. Maar ook ontstekingen, triggerpoints en slijmbeursontsteking komen vaak voor.
Door een screening ( 3 stappenplan) af te nemen en verschillende testen uit te voeren krijg ik een goed inzicht in de beperking van de schouder. Aan de hand van de testen kan ik oefeningen met een trainingsadvies mee geven.
TESTEN:
- Push Up
- Painful Arc
- Overhead Squat Test (Total Body)
- Overhead Squat Test (Upper Body)
- Schouder Endorotatie (links/rechts)
Schouder Exodoratie (links/rechts)
- Vuist tot vuist Test (links/rechts)
- De Wall Test
- Upper Body Cross Syndroom
- Upright Row Kracht test (links/rechts)
- Biceps Shoulder Press test (links/rechts)
- weighted Inline Lunge test (links/rechts)