STRENGHT ENDURANCE MOBILITY
The Base-gym is een kleinschalige boutique gym waar persoonlijke aandacht en  begeleiding centraal staan

Voordelen van het toepassen van mobility training.

Het toepassen van mobility training bij TheBase-gym biedt verschillende voordelen voor de leden:


Verbeterde mobiliteit en flexibiliteit: 

Mobility training richt zich op het vergroten van het bewegingsbereik in gewrichten en spieren. Door regelmatig mobility-oefeningen uit te voeren, kunnen leden hun mobiliteit en flexibiliteit verbeteren, wat kan helpen bij het verminderen van stijfheid, het voorkomen van blessures en het verbeteren van de algehele bewegingskwaliteit.


Betere lichaamshouding: 

Mobility training kan helpen bij het corrigeren van onevenwichtigheden en beperkingen in de mobiliteit, waardoor een betere lichaamshouding wordt bevorderd. Dit kan rug-, nek- en schouderklachten verminderen die vaak worden veroorzaakt door een slechte houding.


Verhoogde prestaties: 

Een verbeterde mobiliteit kan leiden tot betere prestaties tijdens het sporten en andere fysieke activiteiten. Door een groter bewegingsbereik kunnen leden efficiënter bewegen en hun kracht en uithoudingsvermogen optimaler benutten.


Minder kans op blessures: 

Mobility training kan helpen bij het versterken van de stabilisatiespieren rond gewrichten en het verbeteren van de bewegingscontrole, waardoor de kans op blessures wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor mensen die regelmatig sporten of een actieve levensstijl hebben.


Stressvermindering: 

Mobility training kan ook helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Door zich te concentreren op bewuste ademhaling en ontspanningstechnieken tijdens de oefeningen, kunnen leden een gevoel van kalmte en welzijn ervaren.


Betere lichaamsbewustzijn: 

Door regelmatig te werken aan mobiliteit, worden leden zich meer bewust van hun lichaam en hoe het beweegt. Dit kan leiden tot een beter begrip van hun eigen fysieke beperkingen en behoeften, waardoor ze effectievere trainingsbeslissingen kunnen nemen.


Al met al kan het integreren van mobility training bij TheBase-gym bijdragen aan een algeheel verbeterde fysieke gezondheid, welzijn en prestaties van de leden.


======================================================================================================


Waarom kiezen voor de TheBase-gym.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou kiezen voor TheBase-gym vanwege de kenmerken van kleinschaligheid, persoonlijke begeleiding, betaalbaarheid en een ongedwongen sfeer:


Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht: 

In een kleinschalige sportschool zoals TheBase-gym krijgen leden vaak meer persoonlijke aandacht van instructeurs en trainers. 

Dit betekent dat je niet slechts een nummer bent, maar dat er echt wordt geluisterd naar je doelen, eventuele beperkingen en voorkeuren, en dat er op maat gemaakte trainingsprogramma's kunnen worden ontwikkeld om je te helpen die doelen te bereiken.


Betaalbare begeleiding: 

Betaalbaarheid is een belangrijke factor voor veel mensen bij het kiezen van een sportschool. TheBase-gym biedt hoogwaardige begeleiding en faciliteiten tegen betaalbare tarieven, waardoor het toegankelijk is voor mensen met verschillende budgetten. Dit zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om aan zijn of haar gezondheids- en fitnessdoelen te werken zonder financiële belemmeringen.


Ongedwongen sfeer: 

Een ongedwongen sfeer kan ervoor zorgen dat mensen zich comfortabel voelen en zich vrij voelen om zichzelf te zijn tijdens het trainen. Bij TheBase-gym wordt een vriendelijke en ondersteunende omgeving gecreëerd waarin leden zich welkom voelen, ongeacht hun fitnessniveau of achtergrond. Dit moedigt een positieve trainingservaring aan en kan bijdragen aan langdurige betrokkenheid bij fitness.


Community-gevoel: 

Door de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht ontstaat vaak een gevoel van gemeenschap binnen de sportschool. Leden kunnen elkaar aanmoedigen, ondersteunen en inspireren op hun fitnessreis. Dit kan leiden tot een gevoel van saamhorigheid en motivatie om door te zetten, zelfs op dagen dat het moeilijk is.


Kortom, TheBase-gym biedt niet alleen hoogwaardige fitnessfaciliteiten en professionele begeleiding, maar ook een omgeving die gericht is op het bevorderen van persoonlijke groei, welzijn en plezier in fitness.


======================================================================================================


De voordelen van het trainen met een Assault bike.

Het trainen met een "assault bike," ook wel bekend als een air bike of luchtfiets, biedt verschillende voordelen voor je fysieke conditie en algehele gezondheid. Hier zijn enkele voordelen van trainen met een assault bike:


1. Cardiovasculaire conditie:

 De assault bike is een effectief hulpmiddel voor het verbeteren van je cardiovasculaire conditie. Het stimuleert een hoge hartslag en helpt bij het opbouwen van uithoudingsvermogen.


2. Total body workout: 

Het gebruik van de armen en benen tijdens het trappen en de handvatten vasthouden zorgt voor een totale lichaamstraining. Het activeert verschillende spiergroepen, waaronder de benen, billen, armen, schouders en rug.


3. Intensieve intervaltraining (HIIT): 

De assault bike leent zich goed voor High-Intensity Interval Training (HIIT). Door af te wisselen tussen periodes van hoge intensiteit en rust of lagere intensiteit, kun je calorieën verbranden, je metabolisme stimuleren en vet verliezen.


4. Weerstand aanpassen: 

Een van de voordelen van de assault bike is dat je de weerstand kunt aanpassen. Dit betekent dat zowel beginners als gevorderden de intensiteit van hun training kunnen regelen.


5. Lage impact: 

In vergelijking met sommige andere vormen van cardio, zoals hardlopen, is de belasting op de gewrichten bij het gebruik van een assault bike relatief laag. Dit maakt het geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor blessures of gewrichtsproblemen hebben.


6. Calorieverbranding: 

Trainen met een assault bike kan leiden tot een aanzienlijke calorieverbranding. Het is een effectieve manier om je te helpen bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelen.


7. Variatie in training: 

Het toevoegen van de assault bike aan je trainingsroutine zorgt voor variatie. Dit kan helpen bij het voorkomen van trainingsplateaus en het houden van de training interessant en uitdagend.


8. Mentale weerbaarheid: 

Door te trainen op een assault bike, vooral tijdens intensieve intervaltraining, ontwikkel je mentale weerbaarheid en discipline. Het vereist doorzettingsvermogen om de intense inspanning vol te houden.


Houd er rekening mee dat het belangrijk is om een evenwichtige trainingsroutine te hebben die verschillende soorten oefeningen omvat. Overleg altijd met een fitnessprofessional of gezondheidsdeskundige voordat je een nieuw trainingsprogramma begint, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of nieuw bent in het sporten.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De Squat.

 

De squat is een van de meest fundamentele en effectieve oefeningen in de krachttraining. Het is een samengestelde beweging die meerdere spiergroepen aanspreekt en verschillende voordelen biedt. Hier zijn enkele aspecten en voordelen van de squat:


1. Activeert meerdere spiergroepen:

Squats zijn een samengestelde oefening die de quadriceps, hamstrings, bilspieren, kuiten, heupen, onderrug en de spieren van de romp aanspreekt. Dit maakt het tot een efficiënte oefening voor het trainen van meerdere spiergroepen tegelijk.


2. Bouwt kracht op in de onderste ledematen:

Squats zijn effectief voor het ontwikkelen van kracht in de benen, met name in de quadriceps, hamstrings en bilspieren. Dit kan bijdragen aan een verbeterde atletische prestatie en dagelijkse bewegingen.


3. Bevordert spiergroei: 

Door de intensiteit en het gewicht dat tijdens squats wordt gebruikt, kan de oefening bijdragen aan spierhypertrofie (spiergroei), met name in de benen en billen.


4. Verbetert de functionele kracht:

Squats simuleren natuurlijke bewegingen zoals opstaan uit een stoel, bukken om iets op te rapen of traplopen. Door functionele kracht te ontwikkelen, kun je dagelijkse activiteiten gemakkelijker uitvoeren.


5. Versterkt de core: 

Tijdens squats moet je je kernspieren aanspannen om stabiliteit te behouden. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van een sterke en stabiele romp.


6. Verbetert de mobiliteit:

Squats vereisen een goede mobiliteit in de heupen, knieën en enkels. Door regelmatig te squatten, kun je de flexibiliteit en mobiliteit van deze gewrichten verbeteren.


7. Stimuleert de afgifte van groeihormonen:

 Intense samengestelde oefeningen zoals squats kunnen de afgifte van groeihormonen bevorderen, wat kan bijdragen aan spiergroei en algemene gezondheid.


8. Calorieverbranding:

Omdat squats een grote hoeveelheid spiermassa betrekken, kan het uitvoeren van squats een aanzienlijke hoeveelheid calorieën verbranden. Dit kan helpen bij gewichtsbeheersing en vetverlies.


Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het uitvoeren van squats om blessures te voorkomen. Als je nieuw bent in het doen van squats, kan het nuttig zijn om begeleiding te krijgen van een fitnessprofessional om de juiste vorm te leren. Ook is het belangrijk om de belasting geleidelijk te verhogen om je lichaam de kans te geven zich aan te passen en sterker te worden. 

 
 
 
Instagram